Als het om lang haar gaat, zijn er een miljoen en één manieren waarop je het kunt stylen. Je kunt het los dragen, opgestoken in een knot, vlechten, of draaien. Maar soms heb je gewoon geen tijd of energie om dat allemaal te doen. En daar komen deze vier snelle en gemakkelijke kapsels om de hoek kijken.

BECCA’s Look

Dit is een eenvoudige, elegante stijl die perfect is voor als je wilt dat de nadruk op je outfit ligt en niet op je haar. Om Becca’s look te krijgen:

Begin met vochtig haar. Neem ten tweede een sectie van 2 centimeter voor een oor en verzamel dit tot een paardenstaart boven op het hoofd. Ten derde wikkel je de rest van het haar rond de basis van het elastiek om het aan het oog te onttrekken en zet het stevig vast met bobby pins. En finito! Dit kapsel kost maar ongeveer drie minuten om te doen – en je hebt je lange lokken uit je gezicht zodat je met je make-up kunt pronken.

Pin Ned Knot

Een andere strengdraai variatie heet de Pin ned Knot doe je op droog haar in ongeveer 10 minuten, is super makkelijk om te doen en het resultaat is een prachtige updo waardoor het lijkt alsof je het al die tijd gepland had.

Stap 1: Verzamel je haar in een pon-garen stijl bovenste knoop.

Stap 2: Trek de plukken haar boven je oor uit elkaar, zodat een uit het midden staande scheiding ontstaat. Verzamel dan elke kant van het haar laag bij de nek, bind ze samen met een klein bungee elastiekje en zet het vast met spelden. Dat is het! Het duurt nog geen tien minuten om te doen – ik zweer het!

AMY’s Look

Heb je platte of futloze lokken, probeer dan dit een eenvoudig haarmasker voor je je haar styled om het wat serieuze volume te geven. Deze look is perfect voor fijn haar of haar dat een eeuwigheid nodig heeft om te stylen – want dit in vijf minuten voor elkaar krijgen is helemaal te doen!

Om Amy’s look te creëren, begin je met vochtig, handdoek droog haar zachtjes door te kammen met een kam met brede tanden. Neem vervolgens een kwart grote hoeveelheid van de Oomph Hair Mudd (het magische product dat grover haar veel volume geeft) en verdeel die gelijkmatig over je wortels. Ga dan verder met het ondersteboven föhnen van je lokken gedurende ongeveer 5 minuten tot ze bijna droog zijn. Draai ze tenslotte weer om en gebruik een kleine ronde borstel om ze glad te strijken voor je haarlak over het hele haar aanbrengt. En voilà! En deze stijl is niet alleen eenvoudig en snel, maar werkt ook voor elke haarlengte.

LISA’s Look

Als je een luie dag hebt en je haar zacht wilt laten aanvoelen en glanzend wilt laten lijken, probeer dan dit gemakkelijke kapsel eens op maat: Begin met nat haar dat met conditioner is doorgekamd. Neem dan twee kleine secties haar aan de voorkant aan weerszijden van je hoofd en bind ze samen met een elastiekje. Verdeel vervolgens de rest van je haar in drie of vier secties, afhankelijk van hoe dik je lokken zijn – als ze maar vanaf oorhoogte beginnen en helemaal doorlopen tot onder je schouders.

Draai elke sectie naar je hoofdhuid toe, van je af, en zet ze vast met bobby pinnen. De draai die het dichtst bij je oor zit moet groter zijn dan de andere, zodat je hem gemakkelijker kunt vastgrijpen. Blijf draaien tot je achter op je hoofd bent aangekomen, stop de losse eindjes onder het elastiek, en zet het geheel dan vast met karabijnspelden voor een snelle maar chique look! Dit kapsel is perfect als je te laat bent voor een afspraak met vrienden na het werk, maar hen niet wilt teleurstellen – of vies haar thuis wilt laten!

Uptown Twist Updo

Een andere gemakkelijke updo die serieuze stijlmogelijkheden heeft is deze mooie, Uptown Twist Updo, die je op nat of droog haar kunt doen (hoewel ik aanraad hem op vochtige lokken te doen). Om deze look zelf in 5 minuten te doen of minder, begin met droog haar dat aan de zijkant in tweeën is gedeeld. Verzamel een sectie haar vanaf de voorkant van je haarlijn en draai die omhoog naar de kruin van je hoofd. Zet deze gedraaide sectie vast met een elastiekje, neem er dan een andere sectie haar boven en draai die om de basis van de eerste bobby pin waarmee je de vorige draai vastzette – betrek de nieuwe sectie niet in de draai zelf.

Zet deze tweede gedraaide sectie vast met nog een bobby pin. Herhaal deze twee stappen langs je hele deel tot je op kruinhoogte bent (of zo hoog als je wilt), zet dan alle losse uiteinden vast in een lage paardenstaart. Gebruik tenslotte die barettes of grote barrettes die je hebt liggen om te versieren de updo en voeg wat serieuze glam toe aan een anders zo snel ‘do’!

Deze look is perfect voor als je je haar niet in je gezicht wilt, maar het er toch schattig en opgemaakt uit wilt laten zien (het heet niet voor niets een luie dag kapsel!) En het mooiste is? Je kunt dit in vijf minuten of minder doen – zelfs als je totaal ongecoördineerd bent. Om te ontdekken hoe, blijf lezen!

MICHELLE’s LOOK

Deze look is perfect voor nieuwelingen die nog niet helemaal vertrouwd zijn met het stylen van hun eigen haar. Je hebt er helemaal geen gereedschap voor nodig en het duurt maar ongeveer 5 minuten om het uit te trekken – dus waar wacht je nog op? Laten we beginnen: Neem eerst een kam met brede tanden en haal hem door je haar in dezelfde richting waarin je haar normaal valt. Dit stimuleert dat je lokken naar beneden blijven terwijl je ze stijlt, zodat ze je niet in de weg zitten, wat helpt als je nog leert hoe je ze moet hanteren. Neem vervolgens een kwart grote hoeveelheid oomph Hair Mudd (het magische product dat grover haar veel volume geeft) en verdeel het gelijkmatig over je wortels.

Ga dan verder met het föhnen van je lokken ondersteboven gedurende ongeveer 5 minuten tot ze bijna droog zijn. Draai ze tenslotte weer om en gebruik een kleine ronde borstel om ze glad te strijken voor je haarlak over het hele haar aanbrengt. En voila! En niet alleen is deze stijl gemakkelijk en snel, maar het ziet er ook heel professioneel uit.

Er zijn verschillende snelle en gemakkelijke manieren om je lange haar te stylen, zelfs als je te laat bent voor een evenement. We hebben een aantal verschillende looks op een rijtje gezet die je in vijf minuten of minder kunt doen, met alleen basisgereedschap en -producten. Dus of je nu op zoek bent naar iets strak en geraffineerds of iets nonchalants en onopvallends, we hebben het voor je op een rijtje gezet. En het mooiste is: deze kapsels blijven de hele dag (of avond) mooi!