De juiste mensen werven voor jouw bedrijf kan moeilijk zijn. Met zo veel sollicitanten en zo weinig tijd is het moeilijk om ervoor te zorgen dat je de beste persoon voor het bedrijf aanneemt. Als je de juiste kandidaat voor het bedrijf wil vinden en aannemen, is het belangrijk om te weten wat voor soort persoon het beste bij de organisatie past. Er komt veel kijken bij het vinden en aannemen van de juiste kandidaat. Om je te helpen hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo zul je binnen no-time de juiste kandidaat vinden! 

Stel de juiste vragen

Wanneer je kandidaten interviewt, zorg er dan voor dat je de juiste vragen stelt. Stel vragen die zullen helpen bepalen welke kandidaat het beste bij het bedrijf past. Vermijd te algemene vragen en vragen die niet relevant zijn. Maar richt je op de specifieke behoeften van de organisatie. Bij bijvoorbeeld een quality assurance vacature zul je dan ook gepaste vragen moeten stellen. Het kan handig zijn om de vragen samen te stellen met het team waarmee deze persoon gemoeid zal zijn.

Stel duidelijke verwachtingen

Wanneer je kandidaten uitnodigt voor een sollicitatiegesprek, is het belangrijk om meteen duidelijke verwachtingen te stellen. Laat kandidaten weten hoe het sollicitatieproces eruit zal zien en hoe de bedrijfscultuur is. Laat kandidaten weten wat ze kunnen verwachten als ze worden aangenomen. Zodra kandidaten precies weten waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten kan vanuit hen ook de keuze gemaakt worden of het een goede match is. Iedereen vindt het belangrijk om leuk werk te hebben. Daarom zullen de meeste kandidaten die zichzelf toch niet zo goed vinden passen bij het bedrijf het op dat moment ook aangeven.

Onderzoek de juiste kandidaten

Het is belangrijk om de juiste kandidaten voor de functie te onderzoeken. Je kan dit doen door vacaturesites te gebruiken en de vacature op zoveel mogelijk verschillende platforms te plaatsen. Je kunt ook proberen te netwerken met mensen die in dezelfde branche werken, als je een laborant vacature open hebt staan kun je ook je netwerk in deze branche gebruiken om een kandidaat te vinden. 

Wees transparant

Bij het aannemen van nieuwe medewerkers wil je zo transparant mogelijk zijn. Je wil ook zo eerlijk mogelijk zijn. Als je transparant bent, laat je zien dat je georganiseerd bent, waardoor je de beste kandidaat ook aantrekt.